×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.5814
4.9747
Ziar Braila
Erasmus Days, la Universitatea “Constantin Brâncoveanu”


• 31 octombrie 2024, Adriana BURLACU


Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice din cadrul Universității “Constantin Brâncoveanu” a organizat evenimentul ERASMUS DAYS, adresându-se în primul rând celor aflați în primul an de studiu.

Cu acest prilej, studenților prezenți le-au fost prezentate informații interesante și convingătoare cu privire la experiența Universității “Constantin Brâncoveanu” în ceea ce privește dezvoltarea, promovarea și susținerea programului european de mobilități ERASMUS+, dar și oportunitățile oferite pentru anul universitar 2024-2025. Avantajele aduse de experiența ERASMUS au fost argumentate și detaliate de studentele Munteanu Simona, anul III Administrație Publică și Tăbîrcă Elena, anul II Management, care au beneficiat de stagii de practică în anul universitar 2022–2023, respectiv 2023-2024, la Instituto Politecnico do Porto, ISCAP, Portugalia.

Obiectivul principal al parteneriatelor de cooperare Erasmus+ este cel de a le permite organizațiilor să îmbunătățească relevanța și calitatea activităților lor, să își dezvolte și să își consolideze rețelele de parteneri, să își sporească capacitatea de a opera în comun la nivel transnațional. La acest scop se ajunge prin stimularea internaționalizării activităților lor și prin schimburi sau elaborarea de noi practici și metode, precum și prin partajarea și confruntarea ideilor. “Aceste parteneriate au scopul de a sprijini dezvoltarea, transferul și/sau punerea în aplicare a practicilor inovatoare, precum și punerea în aplicare a inițiativelor comune de promovare a cooperării, a activităților de învățare reciprocă și a schimburilor de experiență la nivel european. Rezultatele trebuie să fie reutilizabile, transferabile, actualizabile și, dacă este posibil, să aibă o puternică dimensiune transdisciplinară. Proiectele selectate vor trebui să difuzeze rezultatele activităților lor la nivel local, regional, național și transnațional. Parteneriatele de cooperare sunt ancorate în prioritățile și cadrele de politică ale fiecărui sector Erasmus+, atât la nivel european, cât și la nivel național, și urmăresc totodată să producă stimulente pentru cooperarea intersectorială și orizontală în domenii tematice”, se precizează în statutul parteneriatelor Erasmus+.