×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.7790
4.9749
Ziar Braila
Caz nou de infectare cu virusul West Nile la Brăila


• 1 octombrie 2024, Adriana BURLACU


Direcția de Sănătate Publică Brăila a anunțat că la nivelul județului a foat confirmat încă un caz de infectare cu virusul West Nile, ceea ce ridică numărul cazurilor la șase. Potrivit DSP, 4 dintre aceste cazuri au fost cu o formă medie de boală, două cazuri cu o formă severă de boală, cu evoluție favorabilă. Trei dintre persoanele infectate sunt cu domiciliul în municipiului Brăila, cartier Radu Negru, cartier Viziru și str. Calea Galați, iar ceilalți trei sunt din județ, mai exact localitățile Zăvoaia, Cireșu și Tufești.

Pe această cale, conducerea instituției recomandă populației să ia anumite măsuri, cum ar fi purtarea îmbracămintei cu mâneci lungi și pantaloni lungi, dacă se iese seara din locuințe sau seara în parc, la plimbare, sau când se merge în pădure, la pescuit. De asemenea, ar fi de preferat să se apeleze la utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor comercializate în farmacii: (DEET, icardin/picardin, IR 3535 ), în concordanță cu instrucțiunile de pe etichetă, pe care să le aplicăm pe părțile descoperite ale corpului; împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă (plase de protecție); utilizarea substanțelor insecticide în locuință/ în jurul locuinței; utilizarea în locuințe a aerului condiționat; utilizarea plaselor împotriva țânțarilor în jurul paturilor în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri menționate anterior sau dacă se doarme în aer liber; acoperirea pătuțului copilului sau căruciorului cu plase împotriva țânțarilor.

Printre recomandările DSP Brăila se mai află și toaletarea zonelor cu vegetație intensă, precum și asanarea zonelor unde se pot găsi larve de țânțari: în apa acumulată în subsolurile blocurilor; în apa care nu se scurge din canalizarea înfundată; în bălțile care se formează în apropierea locuințelor, din apa care curge din conductele sparte și din alte instalații neîntreținute; în apa de ploaie păstrată în butoaie/vase în curte; în apa acumulată în recipiente vechi aruncate la întamplare în preajma locuințelor (cutii de conserve, cauciucuri de automobile, jucării, etc.); în apa din gropile și șanțurile de pe șantiere sau din locuri unde s-a lucrat la instalații.