• 31 octombrie 2024, Adriana BURLACU
În urmă cu câteva zile a avut loc evenimentul „Ziua Internațională a Alimentației – o punte între elevi și studenți”, organizat de Facultatea știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați. Acesta a avut scopul de a promova educația nutrițională și de a întări legătura dintre tinerii elevi și studenți interesați de domeniul siguranței alimentare și al nutriției.
La activitate au răspuns prezent elevi din Liceul de Turism și Alimentație „Dumitru Moțoc”, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” din Galați și Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” din Brăila, alături studenții de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, oferind o platformă de dialog și învățare reciprocă. Elevii și studenții au participat la ateliere interactive unde au cunosut principiile unei nutriții raționale, au descoperit ambalaje alimentare sustenabile, au identificat fraude alimentare, au analizat materialul genetic al fructelor și au aflat despre beneficiile consumului de pește.
După cum au precizat organizatorii, activitatea cu tema „Ziua Alimentației – o punte între elevi și studenți” și-a propus să inspire tinerii să adopte un stil de viață sănătos și să înțeleagă rolul crucial al alimentației în creșterea calității vieții.