×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.5431
4.9774
Ziar Braila
Concursul “Armoniile Dunării” și-a desemnat câștigătorii


• 27 martie 2025, Adriana BURLACU


Cele trei trofee ale ediției 2025 au fost câștigate de Iftime Ștefania (Bacău) la Secțiunea 1 solo – muzică ușoară/pop, Bordeianu Elena-Antonia (București) la Secțiunea 2 solo – jazz/musical și trupa The Boys (Galați) la Secțiunea 3 grup vocal-instrumental.

Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila a organizat, pe 21 martie 2025, la Casa Tineretului, cea de-a XV-a ediție a Concursului Național de Muzică Ușoară pentru Copii „Armoniile Dunării”. Anul acesta, competiția a fost îmbogățită prin introducerea a două noi secțiuni: Jazz/Musical și Grupuri vocal-instrumentale, oferind tinerilor interpreți mai multe oportunități de afirmare.

Concursul a reunit 83 de participanți solo și 3 grupuri vocale, împărțiți pe secțiuni și categorii de vârstă. Secțiunea 1, dedicată muzicii ușoare/pop, a inclus patru categorii de vârstă (7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani). Secțiunea 2, destinată jazz-ului și musicalului, a avut aceleași categorii de vârstă, iar Secțiunea 3, dedicată grupurilor vocal-instrumentale, a fost împărțită în două grupe (8-13 ani și 14-18 ani). Concurenții au venit din mai multe orașe din România – Bacău, Bârlad, Brăila, București, Focșani, Galați, Pitești – dar și din Republica Moldova, din Strășeni și Chișinău.

Cele trei trofee ale ediției 2025 au fost câștigate de Iftime Ștefania (Bacău) la Secțiunea 1 solo – muzică ușoară/pop, Bordeianu Elena-Antonia (București) la Secțiunea 2 solo – jazz/musical și trupa The Boys (Galați) la Secțiunea 3 grup vocal-instrumental. Aceștia s-au remarcat prin interpretări deosebite, demonstrând talent, tehnică și expresivitate scenică.

În cadrul Secțiunii 1 – muzică ușoară/pop, la categoria 7-9 ani, Premiul I a fost acordat Roxanei-Andreea Adetu, Sonyei-Maria Ivan, Sofiei-Maria Luca și Sofiei-Maria Minjirean. La categoria 10-12 ani, Premiul I a fost câștigat de Mara-Antonia Bunea, Sabina-Elena Culicovschi, Eduard-Giani Gafton-Alexe, Sabina-Andreea-Anaksunamun Lucan și Nectaria Ungureanu. La categoria 13-15 ani, Premiul I a fost obținut de Maria-Cristina Goliță, Patricia-Adriana Lungu și Amalia-Andreea Ștefan, iar la categoria 16-18 ani, laureați ai Premiului I au fost Cristina-Nicola Anghel, Andra-Maria Ghiță și Diana Popa.

Pentru Secțiunea 2 – jazz/musical, la categoria 7-9 ani, Premiul I a revenit Gloriei-Ioana Coconașu. La categoria 10-12 ani, Ștefania Iftime a obținut Premiul I, confirmându-și talentul printr-o interpretare de excepție. La categoria 13-15 ani, Andreea-Nathalye Guță a fost desemnată câștigătoare a Premiului I, iar la categoria 16-18 ani, Denisa-Gabriela Mânzu a impresionat juriul și a obținut locul I.

Secțiunea 3 – grup vocal-instrumental a adus în prim-plan colaborări inedite, iar la categoria 8-13 ani, Premiul I a fost câștigat de Niculae Adelina-Elena și Gafton-Alexe Eduard-Giani. La categoria 14-18 ani, Premiul I a revenit duetului format din Ingrid Chiriac și Miruna Cheleș.


Juriul a fost format din specialiști de renume din domeniul muzicii ușoare, avându-l ca președinte pe compozitorul și interpretul Adrian Ordean, alături de Mihaela Gârlea și Cristian Piron. Aceștia au evaluat prestațiile concurenților în funcție de tehnica vocală, dificultatea pieselor, prezența scenică și originalitatea interpretării.

Ediția a XV-a a fost deschisă de Alexandra Ciobotaru, câștigătoarea Marelui Premiu din 2024, care a susținut un microrecital. De asemenea, festivitatea de premiere a fost precedată de un recital special, „Călătoria iubirii în armonii de jazz și pop”, susținut de Mihaela și Cristian Gârlea, un moment artistic apreciat de public.

Concursul „Armoniile Dunării” rămâne un eveniment de referință pentru descoperirea și promovarea tinerelor talente, oferind participanților oportunitatea de a se afirma și de a evolua artistic într-un cadru competitiv și profesionist.