Sunt vizate 2.000 de localități rurale și va asigura acces la servicii sociale, educație, sănătate și sprijin comunitar pentru peste 450.000 de persoane vulnerabile - copii, vărstnici, persoane cu dizabilități, familii aflate în dificultate
Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale a transmis printr-un comunicat de presă că dă startul celui mai mare proiect de incluziune socială finanțat cu fonduri europene derulat vreodată în Romănia. Este vorba despre proiectul
Furnizarea de servicii integrate în comunitățile rurale în cadrul căruia sunt vizate 2.000 de localități rurale și va asigura acces la servicii sociale, educație, sănătate și sprijin comunitar pentru peste 450.000 de persoane vulnerabile - copii, vărstnici, persoane cu dizabilități, familii aflate în dificultate.
Anunțul a fost făcut de ministrul Simona Bucura Oprescu la cea de-a 28-a sesiune a Adunării Generale a Asociației Comunelor din Romănia la care a participat alături de premierul Marcel Ciolacu.
Potrivit afirmațiilor făcute de ministrul Muncii,
acest proiect înseamnă șansa unei vieți mai bune pentru sute de mii de oameni din satele Romăniei. Investim în servicii sociale de calitate și în formarea profesioniștilor din administrația publică, pentru ca nicio comunitate să nu fie lăsată în urmă, iar cei mai vulnerabili dintre noi să fie sprijiniți.
Concret, proiectul presupune că 815 milioane de euro vor fi allocate pentru servicii sociale integrate, se vor înființa cabinete medicale mobile și centre de asistență comunitară, se vor oferi mese calde pentru copiii din familii vulnerabile, se va acorda sprijin pentru obținerea actelor de identitate și reparații locuințe, iar 10.000 de specialiști din domeniul social, educațional și medical vor fi formați pentru a îmbunătăți serviciile locale.