Au fost zile de muzică la Brăila, iar cântecele populare au răsunat pe Esplanada Dunării, reamintind încă o dată celor prezenți despre frumusețea tradițiilor autentice.

Joi, 25 iulie, a fost ultima zi a Festivalului Internațional de muzică populară
„Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, ediția a XVII-a. A fost o seară frumoasă, în care s-au acordat premii pentru cei mai buni, iar mai apoi, brăilenii au putut audia recitalurile cunoscutelor interprete Mioara Velicu și Maria Velicu, dar și pe naistul brăilean Cristian Ciaușu, cel care a câștigat „Românii au talent” 2024.
Pentru început, toți cei 29 de concurenți au fost invitați pe scenă, în aplauzele spectatorilor, și le-au fost înmânate diplomele de participare și un buchet de flori. După acest moment, a urmat cel al decernării premiilor Festivalului. S-a început cu două premii speciale, care au fost obținute de Radu Ioniță Adrian din Brăila, reprezentantul Comunității Rușilor Lipoveni, și de Carina Zaiet din Ucraina. Premiul pentru autenticitatea costumului popular i-a revenit în acest an Mariei Daria Costea, din Alba, care a reprezentat zona Valea Târnavelor.
Didi Ionuț Cojocariu, din Suceava, a impresionat membrii juriului, care i-au oferit premiul III. Pe locul II s-a aflat tot o reprezentantă a zonei etnografice a Moldovei, respectiv Georgiana Mădălina Avădanei, din Iași. Premiul I a fost obținut de Valentina Vasia Oprea, din Romanați, Oltenia.
Anul acesta, cea care a cărei prestație a impresionat cel mai mult membrii juriului, care au decis că merită să ridice Trofeul Festivalului, a fost Larisa Daniela Cârlugea, din Gorj.

Și de această dată, organizarea a fost una profesionistă, iar membrii juriului, dar și concurenții, au apreciat strădaniile specialiștilor din cadrul Centrului de Creație pentru ca totul să fie de nota 10.