×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.3612
5.0736
Ziar Braila
Candidații la Titularizare au susținut examenul


• 16 iulie 2025, Adriana BURLACU


Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor vacante din învățământul preuniversitar, sesiunea 2025, sau mai bine zis, titularizarea, este unul care presupune susținerea unei inspecții speciale la clasă sau a unei probe practice, urmată de o probă scrisă. Aceasta din urmă a avut loc marți, 15 iulie, începând cu ora 9.00, în 121 de centre de concurs organizate la nivelul a 41 de județe și al municipiului București. Accesul la proba scrisă este permis candidaților care au obținut cel puțin nota 5 la inspecțiile speciale sau la probele practice.

La Brăila au fost organizate două centre de concurs, la Colegiul Tehnic “C. D. Nenițescu” (193 candidați) și la Colegiul Național “Ana Aslan” (265 candidați).

Candidații au susținut examenul pentru a deveni: educatori (131 candidați), profesor Educație fizică (50 candidați), profesor învățământ primar (50 candidați), profesor Limba și literatura română (26 candidați), profesor Matematică (25 candidați), consiliere psihopedagogică (20 candidați), profesor Limba engleză (17 candidați), profesor Istorie (12 candidați), profesor Limba franceză (10 candidați), profesor Geografie (10 candidați). Dintre candidații înscriși, 54 au lipsit, iar 42 s-au retras, dintre care unul pe baza unor probleme medicale.

Cele mai căutate discipline în cadrul acestei sesiuni sunt: învățământul preșcolar cu predare în Limba română (peste 8.300 de candidați), învățământul primar cu predare în Limba română (peste 6.100 de candidați), Educația fizică și sport (peste 3.600 de candidați), Limba și literatura română (peste 2.300 de candidați), respectiv Limba engleză (peste 2.000 de candidați).

Evaluarea lucrărilor scrise se va realiza în format digital, în centre special organizate la nivel național, pe discipline.

Primele rezultate ale probei scrise vor fi afișate marți, 22 iulie, atât la sediile inspectoratelor școlare județene, cât și pe site-ul dedicat. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 21.00, precum și pe 23 iulie, până la ora 12.00. Acestea pot fi transmise fizic la sediul inspectoratelor sau electronic, la adresele publicate oficial de fiecare inspectorat.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 30 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma online dedicată concursului. Ulterior, repartizarea candidaților pe posturile vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ordinea descrescătoare a mediilor, în cadrul unor ședințe publice organizate în perioada 31 iulie – 1 august.