După avizarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al Ministerului Transporturilor urmează avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe și aprobarea prin Hotărâre de Guvern.
Practic, drumul expres va lega nodul rutier Focșani-Autostrada Moldovei (n.r. A7 – aflată în construcție, cu diverse grade de execuție pe diferite tronsoane) și nodul rutier de la Podul de la Brăila, unde se află și drumul expres Brăila-Galați, care este gata în proporție de 80%.
Proiectul prevede și plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere.
”Acest nou drum de mare viteză va avea o lungime de 73,52 km iar pe traseu vor fi construite inclusiv:
- 57 de poduri/pasaje/structuri casetate,
- 6 noduri rutiere,
- 6 parcări.
Proiectul drumului expres Focșani - Brăila, cu o valoare estimată de 5,5 miliarde de lei (fără TVA), prevede și plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere” –
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
” Fapte, nu vorbe! Așa cum drumul expres Braila-Galați e aproape gata, așa se va întâmpla și cu drumul expres Brăila-Focșani!” –
Francisk Iulian Chiriac, președinte Consiliul Județean Brăila.
Drumul Expres Focșani-Brăila este împărțit în trei loturi:
𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟭 (28,2 km), care începe de la nodul rutier Focșani cu Autostrada A7 și se termină la nodul rutier Măicănești;
𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮 (37,6 km), de la descărcarea provizorie din DJ204B, DN23B până la descărcarea provizorie din DJ255A;
𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟯 (7,7 km), de la nodul rutier Siliștea până la nodul rutier cu Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea.
Drumul Expres Brăila Focșani va cuprinde: 2 benzi pe sens, 57 structuri (24 poduri, 31 pasaje, 2 structuri casetate), parcare de scurtă durată. spațiu de servicii tip S1 și 6 noduri rutiere (Nod rutier Focșani x A7; Nod rutier Milcovul (DN23A); Nod rutier Măicănești (DN23); Nod rutier Corbu (DN23); Nod rutier Siliștea (DJ221C); Nod rutier Brăila).