×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.5516
4.9774
Ziar Braila
Siguranța școlară, o prioritate pentru polițisti


• 1 octombrie 2024, Adriana BURLACU


Toți părinții vor ca pe perioada cât este la școală, copiii lor să fie în siguranță, mai ales că petrec acolo uneori chiar și 7 ore în fiecare zi. Cu toate acestea, în ultima vreme, parcă aflăm tot mai multe incidente cu urmări nedorite care au loc în interiorul și în preajma unităților de învățământ. De aceea, pentru a le preveni pe cele mai multe dintre acestea, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila siguranța școlară este o prioritate context în care, polițiștii acționează zilnic în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele semnalate cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor rutiere, evitarea blocajelor și fluidizarea circulației rutiere. De asemenea, polițiștii rutieri efectuează constant verificări atât în trafic a microbuzelor școlare cât și în punctele de îmbarcare/debarcare elevi unde șoferii au fost testați cu aparatele din dotare, în vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră.

Mai mulți polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Secția 1 și 2 Poliție rurală Brăila au acționat pe raza comunei Gemenele și Tichilești, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, pentru creșterea siguranței elevilor și a personalului didactic, cât și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 61/1991 privind comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante, băuturilor alcoolice și/sau a produselor din tutun și a produselor conexe către elevii care nu au împlinit vârsta de 18 ani, dar și a prevederilor reglementate de Legea 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În acest scop, oamenii legii au verificat 5 unități de învățământ, au legitimat 14 persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC și au controlat societățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ. În plus, polițiștii au discutat cu 82 de elevi și 4 cadre didactice pentru creșterea gradului de informare, conștientizare și sensibilizare a elevilor și cadrelor didactice cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe psihoactive. Cu această ocazie, reprezentanții unităților de învățământ au fost instruiți cu privire la informarea polițiștilor despre evenimentele din școli, cât și despre obligația de informare cu privire la cazurile de abandon școlar. De asemenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul persoanelor străine în unitățile de învățământ.