Ajutorul se acordă persoanelor cu un venit mediu net lunar de maxim 1.386 lei pe membru de familie, respectiv 2.053 lei, în cazul persoanelor singure. Pot primi ajutor consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Cheltuielile cu încălzirea locuinței se compensează, în funcție de venitul solicitanților, în proporții de 10% până la 100%.
Pentru a beneficia de ajutorului de încălzire a locuinţei persoanele interesate trebuie să prezinte următoarele documente:
- C.I. / B.I. a titularului;
- actele de stare civilă pentru toţi membrii familiei (B.I./C.I./C.C şi certificate de naştere pentru minorii cu vârsta sub 14 ani) în copie;
- adeverinţă de salariat cu venitul net;
- cupon somaj ;
- cupon de pensie luna august;
- act de proprietate
- contract de închiriere sau contract comodat pentru persoanele care nu sunt înscrise cu locuință la registrul agricol;
- extras de cont bancar pentru persoanele care au primit subvenție APIA
- dovada pentru alte venituri (arenda, chirie)
- adeverinţă de la registru agricol din care să rezulte că dețin locuință, suprafaţa de teren intravilan şi extravilan, animale, autoturisme, tractoare, etc;
- factura de energie electrica;
Cererile vor fi puse la dispoziţie de către Primăria Movila Miresii. La depunerea documentelor persoanele îndreptățite se vor prezenta personal.
Pentru acordarea ajutorului cu lemne, cărbuni si combustibili petrolieri limita maxima a venitului net lunar pe membru de familie este de 1386 lei, iar pentru persoana singura este de 2053 lei.
Persoanele care dețin bunurile prezentate în lista de mai jos NU vor beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței:
- proprietarii care au mai multe case;
- beneficiarii care dețin mai mult de 0,25 ha teren intravilan;
- beneficiarii vreunei măsuri UE;
- deținătorii de bani în conturi mai mult de 25.000 lei;
- persoanele care dețin 2 autoturisme, 1 tractor sau 1 autoutilitară/combină autopropulsată, utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale; utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;
- persoanele care dețin suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depășeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.