• 26 noiembrie 2024, Adriana BURLACU
Săptămâna Educației Globale este un proiect al Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei, implementat în colaborare cu partenerii care sunt membri ai Rețelei globale de educație. Ministerul Educației și Cercetării România este unul dintre acești membri.
Punctul de referință al Programului european de educație globală este Săptămâna educației globale, organizată anual în penultima lună a anului, și care se dorește a fi un punct de plecare pentru activitățile care urmează să fie desfășurate pe parcursul unui an.
Sloganul acestei ediții din 2024 este „Oameni conectați pentru o planetă incluzivă”, iar organizatorii sunt de părere că Săptămâna Educației Globale îi ajută pe elevi să devină cetățeni care sunt conștienți de rolul lor în lume și, mai ales, să fie motivați să facă schimbări pozitive pentru un viitor sustenabil și pașnic.
Pentru a se ralia acestor cerințe, în cadrul Săptămânii Educație Globale, elevii claselor a II-a B și pregătitoare B, de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” Brăila, coordonați de cadrele didacice Androne Daniela și Done Mădălina, au desfășurat activitatea “Împreună pentru planeta noastră!”. “În cadrul activității, elevii au descoperit nu doar schimbările climatice asupra Terrei și modalitățile de protejare a acesteia, ci și cât de importantă este cooperarea. Dacă fiecare depune un mic efort constant, împreună putem realiza lucruri minunate pentru planeta noastră și, implicit, pentru noi”, au precizat cadrele didactice organizatoare.