×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.5658
4.9769
Ziar Braila
Mențiuni ale elevilor brăileni la Olimpiada Națională de Limba Franceză


• 10 mai 2024, Ana Maria ZLĂVOG


La sfârșitul lunii aprilie a avut loc la Iași, la Colegiul Național „Emil Racoviță“, etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză.

Elevii Alexandrou Andreas Ștefan (clasa a IX-a, Colegiul Național „Gh.M.Murgoci”, prof. coordonator Ivan Rosana), Calu Ioana Maria (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Fănuș Neagu”, prof. coordonator Noțingher Sigrid), Dragomir-Cotigă Rareș Andrei (clasa a IX-a, Colegiul Național „N. Iorga”, prof. coordonator Moldoveanu Luminița) și Ioan Maria (clasa a VIII-a, intensiv, Școala Gimnazială “Al. I. Cuza”, prof. coordonator Petre Daniela), au obținut Mențiuni acordate de Ministerul Educației.

Din lotul olimpic brăilean au mai făcut parte elevii: Ion Alexandra Ștefania (clasa a X-a, Colegiul Național „Gh.M.Murgoci”, prof. coordonator Iavorschi Ingrid), Lazăr Lorena Teodora (clasa a XI-a, Colegiul Național „N. Bălcescu”, prof. coordonator Poenaru Florentina), Tetelea Andrei Cristian (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „P. Cerna”, prof. coordonator Nazâru Teodorina), Tutulan Beatrice Gabriela (clasa a VII-a, Școala Gimnazială “Al. I. Cuza”, prof. coordonator Petre Daniela) care au primit diplome de participare.

În program au fost incluse vizite la muzee, un tur ghidat al principalelor atracții turistice din Iași și vizionarea piesei „Jocul dragostei și al întâmplării”, de Pierre de Marivaux, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”.

Lotul olimpic brăilean a fost însoțit de prof. Poenaru Florentina (Colegiul Național „N.Bălcescu”) prin intermediul căreia o parte dintre elevi ne-au declarat: „Din punctul meu de vedere, competiția a fost una strânsă, cu multe punctaje mari, ceea ce arată un interes crescând pentru această olimpiadă. Indiferent de premiile obținute, consider că generația actuală este printre cele mai bune de până acum. Mă bucur că există atâția elevi pasionați de franceză în toată țara, chiar am avut ocazia să învăț lucruri noi de la unii dintre aceștia în zilele petrecute la Iași. Aștept cu nerăbdare ca experiențele plăcute aduse de olimpiadă să se repete și anul viitor sau chiar să se multiplice!” (Alexandrou Andreas Ștefan);

„În urma acestei provocări simt o profundă recunoștință pentru oportunitatea de a mă măsura cu cei mai buni din domeniu. În ciuda tensiunii și emoțiilor din timpul competiției, am fost înconjurată de o atmosferă de camaraderie ce m-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile personale. Rezultatul are relevanța sa, dar călătoria către acesta este în sine o experiență de neprețuit în dezvoltarea unui elev. Fiecare participant este valoros pentru că un profesor a crezut în el, eu personal îi mulțumesc doamnei profesor Daniela Petre, căreia îi datorez succesul meu” (Ioan Maria);

„Pentru mine această experiență a fost minunată și a contribuit la spiritul meu competitiv. După aceste zile de olimpiadă, orașul Iași mi se pare superb și sunt fericit că i-am văzut splendoarea cu proprii mei ochi. Am reușit să vizităm mai multe obiective turistice, printre care Mitropolia, Parcul Copou, Teatrul Național ,,V.Alecsandri”și Palatul Culturii” (Tetelea Andrei Cristian);

„A fost pentru prima oară când am participat la etapa națională a unei olimpiade și pot spune că este o experiență unică. Nu m-am bucurat de rezultate cât m-am bucurat de faptul că am avut ocazia să cunosc oameni frumoși si un oraș cu o mulțime de oportunități - Iași. Mă bucur că prin intermediul acestei experiențe mi-am depășit limitele și recomand tuturor copiilor să participe la astfel de concursuri, pentru că nu vor regreta. Într-adevăr, este acel sentiment de teamă la început, dar totul va fi bine, indiferent de rezultate!” (Ion Alexandra Ștefania).