×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.5658
4.9769
Ziar Braila
Florina Dinescu, din Ploiești, a câștigat Marele Premiu de la “Întâlnirea epigramiștilor”


• 1 octombrie 2024, Adriana BURLACU


Umorul de calitate merită recompensat, a fost concluzia la care au ajuns, încă o dată, membrii juriului care au analizat creațiile trimise de mulți concurenți amatori să ia Marele Premiu de la “Întâlnirea epigramiștilor”. Cu toate acestea, doar unul dintre ei a fost cel mai bun, iar Marele Premiu „Ștefan Tropcea” al celei de a XXXVII-a ediții a Festivalului Concurs „Întâlnirea epigramiștilor”, a revenit anul acesta Florinei Dinescu din Ploiești.

“Duelul” a fost organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila și Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) „Ștefan Tropcea”, iar sâmbătă, 28 septembrie, la Sala Regele Ferdinand și Regina Maria a Muzeului Brăilei „Carol I” au fost anunțați câștigătorii, în cadrul Galei Laureaților.

Lista celor care au primit distincții pentru creațiile lor i-a cuprins și pe George Dănăilă (Galați) – locul I și ex aequo Vasile Til Blidaru (Brașov), Florin Rotaru (Buzău) – locul II și ex aequo Petru Ioan Gârda (Cluj Napoca), Constanța Apostol (Galați) – locul III, Ion Diviza (Chișinău), Laurențiu Ghiță (București), Gheorghe Bâlici (Chișinău), Vasile Vajoga (Iași), Vasile Larco (Iași) și Daria Dumescu (Iași) – mențiuni.

Premiul Special al Casei de Cultură a Municipiului Brăila a fost acordat cunoscutei Elis Râpeanu (București), Premiul |eapa la CUB a oferit Florentinei Loredana Dalian (Slobozia), în timp ce Violeta Urdă (București) a primit premiul Asociației Culturale „Ion Băieșu”, iar Elena Mândru (Iași) a primit premiul Asociației Culturale „Renașterea Buzoiană”.

Gala Laureaților i-a adus mai aproape pe câștigătorii concursului lansat în luna august a acestui an, o provocare la care au răspuns 65 de concurenți din țară și din străinătate. Aceștia au avut de trimis câte două epigrame pentru fiecare dintre temele Valul și Uscat, iar juriul a avut parte de o misiune deloc ușoară. Spectacolul de gală a cuprins suite de epigrame și poezie umoristică, condimentate cu momente muzicale susținute de Trupa ANTIC. În plus, în preambulul manifestării, la Casa Memorială Petre Ștefănescu-Goangă, a avut loc vernisajul expoziției Portrete cu Haz care a cuprins lucrări care poartă semnătura artistului plastic Florin-Gabriel Călin, iar la Pontonul Albastru 4578, de pe faleza Dunării, s-a desfășurat o dublă lansare de carte: “Biciul Deșertăciunilor” de Alexandru Hanganu și “Jocul”, semnată de Mihai Frunză.