Evenimentul se derulează pe parcursul a 10 zile și include mai multe expozitii si evenimente concepute pentru a facilita accesul publicului larg la procesele creative din spatele cortinei. Decoruri și costume din spectacole celebre, dar și din filme, schițe tehnice, puneri în scenă ale unor tablouri din piese de teatru și creatori faimoși sunt punctele de referință ale Bienalei de Scenografie București.
Teatrul de Păpuși Brăila participă anul scesta cu elemente de scenografie din repertoriul artistic și anume “Povestea spărgătorului de nuci”, în regia lui Gheorghe Balint, muzica Codruț Bîrsan, scenografia fiind semnată de Tomos Tünde.
Alături de Teatru de Păpuși Cărăbuș sunt expuse păpuși, marionete, costume, elemente de decor și instalații din arhivele unor teatre din București, Arad, Cluj-Napoca, Constanța, Târgu-Mureș, Iași, Galați, Timișoara și Pucioasa. Per total, expoziția reprezintă 15 teatre de profil si 17 creatori care au marcat teatrul de animație în ultimele decenii. Programul de vizitare este deschis până pe 27 octombrie, zilnic de la 10:00-20:00.
Bienala de Scenografie este organizată de OISTAT România, filiala națională a Organizației Internaționale a Scenografilor, Tehnicienilor și Arhitecților de Teatru, dedicată promovării și dezvoltării artei scenografice în România și pe plan internațional.