Incendiul de proporții, de luni, 15 iulie, din stațiunea Lacu Sărat, manifestat în mai multe focare la nivelul solului, a mistuit peste 30 de hectare de pădure.
Pentru a face față amplorii incendiului și riscului de extindere, autoritățile au crescut capacitatea operațională a celor două detașamente care au intervenit, astfel că zeci de pompieri din Brăila și Galați s-au luptat mai bine de 9 ore cu flăcările. Mai mult, a fost nevoie și de intervenția Armatei, cu 45 de militari și mașini de stingere a incendiilor, pentru a stăpâni focul.
Intervenția pompierilor a fost mult îngreunată de desimea pădurii, care nu le-a permis salvatorilor să pătrundă în profunzime. Cu greu s-a reușit stingerea tuturor focarelor, iar pentru a se evita reaprinderea, două mașini de pompieri și una de la armată au rămas în zonă toată noaptea.
Jandarmii brăileni au fost solicitați să îndepărteze persoanele aflate în zona cuprinsă de incendiu, în apropierea Pădurii Stejarul și Stațiunii Lacu Sărat. Aceștia au evacuat persoanele din zonele de risc și au continuat să supravegheze zona pentru a preveni eventualele accidente dar și pentru a sprijini intervenția pompierilor.
Circulația pe DN 2B a fost închisă pe toată durata intervenției, iar mașinile au fost dirijate de Poliția Rutieră pe rute ocolitoare.
Autocar plin cu 55 de oameni lua foc pe podul peste Dunăre
În timp ce se intervenea la incendiul de pădure din stațiunea Lacu Sărat, s-a dat alarma pe podul peste Dunăre, unde un autocar supraetajat, plin cu ucraineni, a luat foc în mers. Din fericire, toți cei 55 de oameni au reușit să se salveze înainte ca flăcările violente să cuprindă întreg autocarul și să îl facă scrum. Circulația a fost închisă pe pod mai bine de trei ore și s-a creat panică în trafic pe ambele maluri ale Dunării.
Ucrainenii din autocar au fost luați cu microbuzele și adăpostiți în Sala Sporturilor din Brăila, urmând să fie preluați de un alt autocar.