• 26 noiembrie 2024, Adriana BURLACU
Proiectul „Naturart. Simbioza dintre natură și artă” derulat la nivelul Muzeului Brăilei, și care este foarte bine primit în rândul elevilor, a fost prezentat în cadrul Conferinței Naționale de Educație Muzeală - ediția a VII-a (21 noiembrie 2024), organizată de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.
Din partea Muzeului Brăilei „Carol I” au participat și au prezentat muzeografii Georgiana Papurică și Fatme Nistoroi, doi dintre coordonatorii acestui proiect.
“Proiectul NATURART este o inițiativă de educație ecologică prin artă, având ca scop cunoașterea și protecția mediului înconjurător prin responsabilizare și cultivarea respectului față de natură. Proiectul propune o serie de ateliere educaționale interactive, care încurajează participanții să descopere și să valorifice sustenabil resursele naturale și reciclabile în procesul lor creativ. Mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea de a împărtăși viziunea și rezultatele acestui proiect!”, au precizat specialiștii din cadrul Muzeului Brăilei.
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a organizat cea de-a șaptea ediție a Conferinței Naționale de Educație Muzeală. Au răspuns prezent, cu acest prilej, pecialiști din domeniul educației, al culturii, al muzeologiei și nu numai. Temele supuse dezbaterii din acest an au fost “De la tradiție la tehnologie: Care este impactul tehnologiei asupra promovării patrimoniului cultural? Care va fi viitorul educației muzeale în era inteligenței artificiale?”, precum și “Colaborarea dintre muzee și școli: Există modele de parteneriate eficiente între instituțiile muzeale și sistemul educațional? Care sunt strategiile adaptate cunoștiințelor și nevoilor tinerelor generații pe care le pot folsi muzeele pentru atragerea acestora către cunoașterea și aprecierea patrimnoniului cultural?”.