×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.3576
4.9775
Ziar Braila
Noaptea Muzeelor la Sate, marcată la Casa Memorială “Fănuș Neagu”


• 28 august 2024, Adriana BURLACU


După prima ediție de anul trecut, care s-a dovedit a fi un succes”, organizatorii au decis că vor merge mai departe cu Noaptea Muzeelor la Sate, care va avea loc anul acesta la 31 august și pregătesc pentru public sute de prezentări și proiecte organizate în satele și comunele din țară.

Și la ediția din acest an, organizațiile înscrise în program vor beneficia de promovare și de reprezentare în platformei noapteamuzeelor-la-sate.ro și în social media, oferind publicului informații despre evenimentele, activitățile și proiectele găzduite în 31 august în toată țara.

Muzeul Brăilei a răspuns prezent la inițiativa organizatorilor Nopții Muzeelor la Sate, printr-o activitate care este programată sâmbătă, 31 august 2024, la Casa Memorială “Fănuș Neagu” din localitatea Grădiștea, județul Brăila. Totul se va derula sub moto-ul „Șezătoare pe prispa lui Fănuș” , va începe de la ora 17.00, iar în program sunt trecute reprezentații ale unor ansambluri folclorice cunoscute, cum ar fi „Altona” din Tulcea, specializat în dansuri tradiționale meglene, „Vulturașul” din Mircea Vodă și „Flori Grădiștene” din comuna gazdă. Nu vor fi singurele momente frumoase ale manifestării, pentru că cei prezenți vor putea asculta recitalurile susținute soliștii Robert Ivan, Cornel Ciubotaru și Alexia Yrene Coman, dar și de membrii grupului „Suflet de român” din Buzău. Ansamblul de dansuri tradiționale grecești „Pandora” al asociației filo-elene Elephteria din Brăila va ridica audiența în picioare. Meșteșugurile tradiționale vor fi puse la rândul lor în valoarea prin participarea membrilor Atelierului de croșetat din comuna Siliștea și a meșterului popular Măriuca Pârlitu din satul Valea Cânepii.

Activitatea este organizată în colaborare cu Asociația „Prietenii Muzeului Brăilei”, și va va fi prezentată de Gabriela Popa. Intrarea este gratuită pentru toți participanții.

La prima ediție a proiectului – cea organizată pe 2 septembrie anul trecut – au participat în jur de 200 de obiective muzeale din 38 județe ale țării. Proiectul este inițiat și coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și co-finanțat de AFCN.