Duminică dimineață, de la ora 9.00, a avut loc a cincea ediție a Semimaratonului Brăila, o activitate care a devenit deja o frumoasă tradiție.
Anul acesta, la start s-au aliniat mai bine de 800 de pasionați de mișcare, iar după cum a precizat Aurora Rizea, principalul organizator al acestui eveniment, a fost introdusă și o probă nouă: cursa Family Run.
La cursa de semimaraton, de 21 km, s-au aliniat la start 129 de alergători, dar podiumul final nu a avut niciun brăilean pe listă. Primul care a trecut linia de sosire a fost gălățeanul Cristian Neacșu, urmat de George Popa, din Vrancea șu Marian Disor din Brașov. La feminin, Kyryllova Oleksandra din Ucraina a trecut prima linia de final, iar dintre alergătorii brăileni, Dorin Gabi Panait s-a clasat pe locul 9.
În cursa de 11 km s-a impus Cristian Lutic, 30 de ani, din București, urmat de doi concurenți din Republica Moldova, respectiv Denis Topală și Igor Timbalari. La Feminin – Open, pe primul loc s-a clasat Daniela Ciocan, 49 de ani, din Galați.
Cursa brăilenilor activi a fost câștigată de Ionuț Anghel, 49 de ani, iar la feminin prima care a trecut linia de finish a fost Florica Perianu, 57 de ani.
La cursa adolescenților, între 15 și 17 ani, pe primul loc s-a clasat Vlad Munteanu, din București, urmat de Denis Buzoiu, din Brăila, și Răzvan Necula, tot din Brăila. La fete, prima s-a clasat Teodora Ungureanu, din Brăila, iar în cursele de copii și Family nu s-a făcut clasament.
Potrivit organizatorilor, această a cincea ediție a Semimaratonului Brăila 2024 a vizat și șapte cauze umanitare: Helix Robotics Team Brăila, Alerg pentru Răzvan, Fundația Lumina Brăila, Asociația SOS – Autism Brăila, Asociația SVUC, Organizația TREBUIE! Brăila, Parc Senzorial, Proiect inițiat de Rotary Brăila.
Organizația ,,TREBUIE!” a participat împreună cu voluntarii Clubul Voltin la Semimaratonul 2024 cu scopul de a susține incluziunea socială și integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate. Prin implicarea la acest eveniment sportiv, organizația dorește să atragă atenția asupra importanței sprijinului continuu pentru persoanele vulnerabile și să promoveze valorile solidarității.