×
Social
Sănătate
Educație
Cultură
Evenimente
Administrație
Sport
4.5814
4.9747
Ziar Braila
Consfătuirea profesorilor de religie brăileni


• 15 octombrie 2024, Adriana BURLACU


Ca de obicei, la toamna, profesorii de religie din județul Brăila se întâlnesc cu dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru a stabili care sunt indicațiile acestuia pentru noul an școlar.

Așezământul social-filantropic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”-Lacu Sărat a fost locul unde a avut loc Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Brăila. Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cele 100 de cadre didactice care predau religia în acest județ s-au întrunit în Sala de festivități „Sfântul Ioan Evanghelistul” a așezământului.

Cu acest prilej, a mai fost inspectorul eparhial de la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al arhiepiscopiei, căruia i s-au alăturat protoiereii din cele trei protopopiate ale județului Brăila, inspectorul școlar pentru disciplina religie din cadrul ISJ Brăila, precum și preoți și elevi din municipiu.

Pentru început, Părintele Arhiepiscop Casian a rostit o rugăciune prin care a mulțumit lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit preoților, cadrelor didactice și elevilor din Eparhia Dunării de Jos. De asemenea, Ierarhul le-a prezentat participanților imagini reprezentative de la acțiunile de sprijinire a semenilor sinistrați desfășurate de Biserică în această perioadă dificilă și a mulțumit pentru implicarea activă profesorilor și tinerilor voluntari care i-au sprijinit pe cei afectați de inundații. Chiriarhul a mai vorbit și despre importanța orei de religie pentru educația copiilor și a tinerilor și formarea sănătoasă a acestora.

Ulterior, temele abordate în cadrul consfătuirii s-au axat pe o scurtă analiză retrospectivă a activității din anul școlar 2023-2024 și proiectarea activităților pentru anul școlar în curs privind relația dintre familie, școală și Biserică, prioritățile privind ora de religie, precum și implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaționale dintre parohii și școli și în programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod și a legislației civile în domeniu. Pe ordinea de zi s-au mai aflat și aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare, învățare și evaluare.

Mai apoi, ierarhul locului a avut un dialog cu tinerii prezenți la eveniment în care au fost dezbătute o serie de probleme la care aceștia caută soluții. La final, chiriarhul i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a oferit în dar ultimul număr al revistei eparhiale „Călăuză ortodoxă”.